SPRING in Autumn
28 okt - 15 nov
 
 
 

Inleiding SPRING 2020

Welkom bij SPRING 2020!

De overkoepelende kop van SPRING 2020 is Performing Humanity: de mensheid niet als anonieme massa consumenten, stemgerechtigden of data zien, maar als diverse groep mensen die in verschillende groepen en constellaties samenkomen en een stad en een samenleving vormen.Iedereen is verschillend, iedereen heeft andere kwaliteiten en behoeften, iedereen heeft een ander lijf, een ander hoofd, andere interesses en verlangens, een andere achtergrond en dromen. We zijn geen groep mensen zonder gezicht, maar een collectief van verschillende individuen met hopelijk een aantal gedeelde waarden en wensen.

Een brede waaier aan voorstellingen biedt verschillende perspectieven van over de hele wereld, van Zuid-Afrika tot Singapore, van Kameroen tot Zuid-Korea en van Brazilië tot Libanon. Ieder op een eigen manier gaan ze stuk voor stuk over identiteit en het recht om zelf te bepalen wie je wil zijn. 

Een ander deel van ons programma verkent de relatie tussen mensen en nieuwe technologie. Nadat we ons vorig jaar op robots hebben gericht, nemen we dit jaar de term immersion als verbindend begrip. We omringen ons met technologie, maken het zelfs tot deel van ons lichaam; we dompelen ons erin onder. Immersie verwijst ook naar Immersive art, werk dat je ondergaat. Het is bijna een genre op zich geworden. 

Kom bij elkaar op SPRING en dompel jezelf onder in ons rijke programma. Het is er voor iedereen en iedereen is welkom.

Namens het hele SPRING team,
Jeltsje In der Rieden en Rainer Hofmann
(zakelijk leider en artistiek leider)

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief