SPRING Performing Arts Festival
16 - 25 mei 2019
 
 
 

SPRING voor mbo

Dit jaar start SPRING Performing Arts Festival met een pilot programma voor mbo-opleidingen: Fear + Happiness. Dit interactieve educatieprogramma tijdens SPRING draait om geluk en angst en moedigt studenten aan om kritisch te kijken naar voorstellingen over het kunstmatig creëren van deze gevoelens. Wat als wij angst en geluksgevoel in de toekomst zelf kunnen programmeren? Studenten kunnen meedoen aan twee projecten, De Angstfabriek van Critical Mass en Happiness van Dries Verhoeven, waarna zij in gesprek gaan met elkaar én de makers.


Praktische informatie
Het educatieprogramma kan worden bezocht op maandag 20 mei. Voor meer informatie of reserveren (voor 14 mei), neem contact met ons op.

Datum Fear + Happiness: maandag 20 mei 2019
Tijd: tijdens schooluren, tijdslot in overleg
Kosten: €175 voor Angstfabriek (max. 30 personen per groep), gratis toegang bij Happiness. 
Het is ook mogelijk om voor één van de twee projecten te reserveren.

Angstfabriek
Berlijnplein Utrecht Leidsche Rijn, duur: 1.5 uur (excl. nagesprek), €175 per groep van 30 studenten, gratis verdiepend lesmateriaal binnenkort beschikbaar

Stel dat er een plek is waar al onze angsten worden geproduceerd... In de Angstfabriek op het Berlijnplein in Leidsche Rijn krijgen studenten een rondleiding - met escape room-elementen- van de fabrieksdirecteur, die angsten wil fabriceren om onze veiligheid te verbeteren. Want als je weet waar angsten vandaan komen, dan kun je je er beter tegen beschermen, toch? Dit gedachte-experiment confronteert studenten met hoe we soms gegijzeld worden door maatschappelijke angst en wie hiervan de grootste slachtoffers zijn, maar ook hoe we hier juist weerstand tegen kunnen bieden en hoe we onszelf kunnen wapenen tégen angst. 

Happiness
Moreelsepark Utrecht, nagesprek met Dries Verhoeven: 16.00-16.30 uur, gratis toegang, reserveren verplicht, let op: beperkte capaciteit

In het Moreelsepark in Utrecht vind je het project Happiness, in de vorm van een kleine apotheek. Hierin werkt een humanoid als apothekersassistente, bij wie je zelf mag kiezen welke medicijnen (of drugs) jou gelukkig maken. Hoe kijk je eigenlijk naar een installatie? Hoe voel jij je naast deze menselijk uitziende robot? En wat als geluk echt te koop zou zijn en wij ons eigen gevoel kunnen voorprogrammeren? 

Ontmoet de makers
SPRING wil studenten de mogelijkheid bieden in contact te komen met de makers van beide projecten. De insteek van het nagesprek wordt vooraf met de betrokken docent(en) overlegd, zodat deze zoveel mogelijk aansluit bij het huidige curriculum. Denk bijvoorbeeld aan een discussie over de voor- en nadelen van technologie/humanoids in onze samenleving, ethische dilemma’s die komen kijken bij het (ver)kopen van angst en geluk en/of een kijkje achter de schermen bij het uitdenken en bouwen van Happiness en Angstfabriek
 

& meer

SPRING start met pilot educatieprogramma voor mbo SPRING start met pilot educatieprogramma voor mbo

SPRING wil studenten op een laagdrempelige manier kennis laten maken met performance art. Daarom start SPRING dit jaar met een pilot programma voor mbo-studenten: Fear + Happiness.

nieuws
 
 
 

SPRING passe-partout

Is één avond niet genoeg en wil je je het hele festival lang onderdompelen in SPRING? Dan is een passe-partout iets voor jou! Voor één prijs van €88,- kun je álle SPRING voorstellingen bezoeken. 

Bestel
 
 
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief