SPRING 2020
14 - 23 mei
 
 
 

Route en Bereikbaarheid

1. Stadsschouwburg Utrecht (SSBU)

Zalen: Festivalhart, Centrale Kassa, Mevr. Dudok, DE-Zaal, Blauwe Zaal, Hekmanfoyer, Dudokfoyer, Zocherfoyer
Adres: Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht

Route & vervoer
Plan vooraf je route van deur tot deur op 9292.nl. Vanaf Utrecht Centraal Station is het 15 minuten lopen. Ook kun je de bus nemen en uitstappen bij bushalte Stadsschouwburg. Hier stap je direct voor de deur van de Stadsschouwburg uit. 

We raden af om met de auto te komen aangezien de locatie middenin het centrum ligt. Toch met de auto? Dan kun je op de Maliebaan parkeren. Dit is op 5 minuten loopafstand van de Stadsschouwburg. Je kunt ook gebruik maken van één van de parkeergarages in de buurt; Parkeergarage Kruisstraat op 3 min loopafstand of Parkeergarage Grifthoek op 9 minuten loopafstand. Ook kun je ervoor kiezen om de auto te parkeren bij P&R Utrecht Science park en vanaf hier met een combikaartje voor parkeren en reizen de bus te nemen voor 15 minuten naar de Stadsschouwburg.

Eten en drinken
Je kunt bij Stadsschouwburg Utrecht van tevoren terecht bij Meneer Smakers op Nobelstraat 143 voor een goeie burger of bij Pizzeria Santa Lucia op Nobelstraat 14 voor een lekkere pizza. Voor een drankje kun je terecht bij The Florin op Nobelstraat 2.
 

2. Theater Kikker

Zalen: Grote zaal, Kleine zaal
Adres: Ganzenmarkt 14, 3512 GD Utrecht

Route & vervoer
Plan vooraf je route van deur tot deur op 9292.nl. Vanaf Utrecht Centraal Station is het 10 minuten lopen. Je kunt ook de bus nemen en bij haltes Neude of Janskerkhof uitstappen. Vanaf beiden bushaltes is het theater dan nog 3 minuten lopen.
De binnenstad van Utrecht is moeilijk bereikbaar met de auto en parkeergelegenheid vlak bij Theater Kikker is schaars. Toch met de auto? Dan kun je bij Q-park La Vie parkeren en is het nog 7 minuten lopen naar het theater.
Verder valt Theater Kikker wel binnen de nieuwe milieuzone, wat betekent dat bepaalde dieselvoertuigen er geen toegang hebben. Via deze site kun je checken of jouw auto aan de eisen van de milieuzone voldoet: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/gezonde-leefomgeving/luchtkwaliteit/milieuzone-utrecht/toelatingseisen-autos/ 

Eten en drinken
Als je voor of na de voorstelling iets wil eten of drinken kun je langs de Oudegracht verschillende horecagelegenheden vinden zoals Winkel van Sinkel op de Oudegracht 158 en Gauchos op de Oudegracht 150, aan de werf. 
 

3. Het Huis Utrecht

Zalen: Theaterzaal, Studio 1, Studio 2, Studio 3, Koepelzaal
Adres: Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht

Route & vervoer
Plan vooraf je route van deur tot deur op 9292.nl. Vanaf Utrecht Centraal Station is het 12 minuten lopen. Ook kun je buslijn 3 richting Zuilen nemen en uitstappen bij de halte Viaduct. Vanaf daar is het nog 2 minuten lopen.
In de buurt van Het Huis Utrecht bevinden zich reguliere parkeerplaatsen. Van ma t/m za van 09.00 – 23.00 uur kun je rondom Het Huis Utrecht betaald parkeren. Verder is de parkeergarage Paardenveld op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Het Huis Utrecht waar je de auto 24/7 kunt parkeren.

Eten en drinken
Langs de Amsterdamsestraatweg zijn verschillende café's en eetgelegenheden te vinden. Als je van biologisch, vegetarisch en veganistisch eten houdt is Gys op de Amsterdamsestraatweg 113 een aanrader. Ook is The Food Club, die zich bevindt naast de watertoren aan de ASW, een leuke plek om een hapje te gaan eten of een drankje te doen voor of na de voorstelling.
 

4. De LIK

Adres: Wolvenplein 27, 3512 CK Utrecht 

Route & vervoer
Plan vooraf je route van deur tot deur op 9292.nl. Vanaf Utrecht Centraal Station is het 17 minuten lopen. Ook kun je de bus nemen en bij de halte Wittevrouwenbrug uitstappen. Vanaf hier is het nog 3 minuten lopen.
Parkeren op het terrein van De LIK is niet mogelijk. Wel kun je bij parkeergarages in de buurt, Parkeergarage Kruisstraat, Parkeergarage De Grifthoek of op Janskerkhof, je auto parkeren. Vanaf deze locaties is het ca 10 minuten lopen naar De LIK.

Eten en drinken
Als je langs de Kromme Nieuwegracht loopt, straat zelf heet Plompetorengracht, kom je uit bij de Voorstraat. Hier bevinden zich aan je rechterzijde een aantal leuke eet- en drinkgelegenheden. Voor een lekker kopje koffie of thee met een gebakje erbij kun je terecht bij Ludwig Coffeebar op Drift 9 of bij The Florin op Nobelstraat 2.


5. Janskerkhof

Adres: Janskerkhof, 3512 BN Utrecht

6. Rooseveltlaan 216

Adres: Rooseveltlaan 216, 3527 AJ Utrecht

7. Griftpark

Adres: Blauwkapelseweg 30, 3572 KC Utrecht

8. Station Overvecht

Adres: Tiberdreef 10, 3561 GG Utrecht

9. Jaarbeurs hal 1

Adres: Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

10. Jaarbeursplein

Adres: Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief